Actueel Alle banen zijn open

Wijnproeftoernooi 2023

Zondag 25 juni was het zover dat de deelnemers hun tennistalenten konden tonen op ons mooie zon overgoten tennispark. Het verzoek aan onze TCE leden was om een kennis, vriend(in), buurtgenoot of familielid uit te nodigen om samen een koppel te vormen. De achterliggende gedachte hiervan is, dat de gasten zo enthousiast worden, dat ze door het tennisvirus worden aangestoken en lid worden van onze vereniging. Het is nog te vroeg om conclusies te kunnen trekken omdat dit artikel een paar dagen na het toernooi is geschreven. Het laat onverlet, dat ondanks de beperkte opkomst, met veel plezier en passie is gespeeld.

 

Dit toernooi is georganiseerd door Matthijs van Tetering van Supermarkt PLUS, in samenwerking met Richard Arts van TCE. Dit toernooi is ook in 2019 gearrangeerd, waarvoor 24 teams zich hadden opgegeven. Bij de jongste versie waren er helaas slechts 9 teams die zich hadden aangemeld.

 

Het was wel buitengewoon jammer, dat de belangstelling minimaal was, zeker gezien het feit dat, voor deze wijnproeverij Matthijs van Tetering samen met zijn echtgenote Dominique flink hadden uitgepakt. Er waren zo’n 13 soorten wijn zoals witte, rode, rose, maar ook alcoholvrije wijnen . Alle aanwezigen konden hun smaakpapillen testen en hun ervaring noteren. Het was voor iedereen een bijzondere smaakbeleving. Daarnaast stonden een keur aan hapjes klaar om de smulpapen te laten genieten van o.a. 5 soorten kaas, verschillende worstsoorten, paté enz. De foto’s geven een  impressie van de heerlijke afsluiting van deze aangename doch warme middag.

 

Of volgend jaar weer de wijnproeverij op het programma zal staan is nog niet bekend. Gezien de moeite en inzet die de Supermarkteigenaar  zich had getroost, zullen bij een eventuele herhaling een minimaal aantal deelnemers zich moeten hebben aangemeld om deze wijnproeverij doorgang te laten vinden.